Office

Work spaces: No Picnic offices

The architects of the Elding Oscarson studio have renovated an old industrial building from the 19th century to house it No Picnic offices, a Swedish industrial design company, based in Stockholm, which is where this magnificent space to work is located.

The matter that the architects were holding was not simple. On the one hand, they had to preserve the spirit of the original space, a large vaulted nave, and on the other, provide the offices of the different rooms that the program required: offices, meeting rooms, customer reception, work area, etc.

How did they do it? Through a perfectly executed optical effect.

As I said, it was necessary to divide the large central space to create a comfortable office to use, but you did not want to give up the breadth or the perception of the ship and its vault. For this, it was decided to divide the ship in two lengthwise, only using a perfectly flat stainless steel separator, which served as a mirror and visually recover lost space.

In addition, a new plant was added on one side, to accommodate the most private offices, which is accessed through two stairs located at each end of the large central double-height space, which is the customer reception area and from where you also access the meeting rooms.

In the basement, in a diaphanous space where the old iron pillars of the 19th century, painted in green, stand out, we find the work zone, diffusedly illuminated by side windows and ceiling lamps.

The decoration is a bit sober for my taste, maybe too white and little decorative elements, but it seems a quiet place where one can concentrate to work, away from the hustle and bustle of the area where commercials convince customers.

Without a doubt, the most striking of No Picnic offices It is this game of reflections and perforations of the main hall, which allows us to perceive the original spatiality presented by the industrial building when it was built and at the same time discover that a new functionality has been added to create a space to work of our own time.

As always, I leave you with an image gallery so you can discover in detail the trick used. It has taken me a while, because perfect symmetry deceives the eye on more than one occasion.

See full gallery »Work spaces: No Picnic offices (7 photos)

Popular Posts

Category Office, Next Article

Dubi Nature, the children's mattress with room for parents
Bedroom

Dubi Nature, the children's mattress with room for parents

Whether you have been children or if you have someone close to bedtime, you know that pediatricians recommend a bedtime story and not watch television that excites them too much and it is harder for them to fall asleep. And whether you have been children or if you have one nearby you have heard that "please, please, the last story and I fall asleep".
Read More
Dan's desk by Gossip Girl
Bedroom

Dan's desk by Gossip Girl

In Decoesfera you know that we have a special love for the sets of movies and series, those worlds more or less full of glamor in which our favorite characters move. My last obsession is the Gossip Girl series and you would be amazed to know in what short time I have left the first whole season.
Read More
Play scrabble with your cushions
Bedroom

Play scrabble with your cushions

Scrabble is considered a board game, but with the cushions that I am going to show you, you will play it anywhere, from bed to sofa, through the office. They are cushions, with covers that emulate the chips of this mythical game, with its lyrics and its score. They were designed by Stephen Reed, in collaboration with Alistair Willmott, for the London offices of the Bloomberg news agency.
Read More